Byty celkom: 26 915 inzerátov

Dohoda na sume pri exekúcii


Dobrý deň,potrebovala by som radu ohľadom odkúpenia čiastky z domu a pozemkov na ktorých je uvalená exekúcia. Dom je rozdelený na 4 časti 3 časti vlastním ja a na jednej je uvalená exekúcia, ktorú vlastní moja sestra. Znalec ohodnotil celkovú sumu domu aj s pozemkami na 11 200 eur. ( dom je 5800 eur a pozemky 5400 eur).Dom sa nachádza v obci ktorá je vzdialená 15 km od malého mestečka na východnom Slovensku. Dom je napojený na elektrickú sieť a verejný vodovod. Odpadové vody z kuchyne a kúpelne idú do verejnej priekopy. Je bez plynu( prípojka plynu v záhrade). Kúrenie a ohrev teplej vody na tuhé palivo. Dom je neudržiavaný, obývaná len zadná časť, nevykurovaný. Vplyvom vlhkosti zvlhnuté murivo. WC sa nachádza vonku (latrína).Časť z podielu domu a pozemkov mojej sestry sú 2800 eur( no jej dlhy sú oveľa vyššie). Ja však mám navrhnúť exekútorovi sumu za akú by som bol a ochotná to odkúpiť. Čo mi poradíte akú sumu by som mala navrhnúť ?má byť však vyššia ako ta odhadová, ktorú určil znalec.Za skorú odpoveď Vám vopred Ďakujem
  Dobrý deň, v tomto prípade ide čisto o vec dohody medzi Vami a exekútorom. Môžete sa pokúsiť s exekútorom dohodnúť na sume, ktorá je pre Vás ešte akceptovateľná.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.