Byty celkom: 26 969 inzerátov

Záložné právo na podiel na parcele


Dobrý deň, chcem Vás požiadať o radu. Na kataster sme dávali zapisovať záložné zmluvy v prospech banky, z ktorej berieme hypo. Keďže ide o výstavbu, banka vypracovala záložky už na rozostavanú nehnuteľnosť. Na LV sú momentálne dve plomby, a to V - ktorá pojednáva o zápise záložného práva a plomba Z - ktorá pojednáva o zápise rozostavanej nehnuteľnosti. Problém ale vidím v tom, že kataster vyznačil plombu Z aj na LV, kde je uvedený náš podiel k prístupovej ceste. Je to takto správne al. to treba ísť na kataster opraviť?ďakujem
  Dobrý deň, záleží od znenia zmluvy uzavretej s bankou. Ak zmluva ustanovuje, že sa zriadi záložné právo aj na podiel na parcele, ktorá je prístupovou cestou, banka má právo zriadiť záložné právo aj na takúto parcelu. Ak zmluva takúto možnosť neupravuje je vhodné upozorniť banku a kataster nehnuteľností.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.