Byty celkom: 26 980 inzerátov

Trvalý, resp.prechodný pobyt v byte, ktorý si prenajíma firma


Dobrý deň,chcela by som sa opýtať, či je možné si nahlásiť trvalý pobyt, prípadne prechodný u prenajímateľa, ak bývam v byte, ktorý si prenajíma firma.Ďakujem, Mariana
Dobrý deň,  v zmysle § 3 ods. 8 písm. d) bod 2 zákona č. č. 253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky v platnom znení:  „Občan je povinný pri hlásení trvalého pobytu predložiť písomné potvrdenie o súhlase s prihlásením občana na trvalý pobyt s osvedčeným podpisom vlastníka alebo všetkých spoluvlastníkov budovy alebo jej časti s údajmi podľa § 4 ods. 6 písm. b) predmetného zákona a nájomcu, ak je budova alebo jej časť v nájme; toto potvrdenie sa nevyžaduje, ak ide o prihlásenie nájomcu, ak má nájomnú zmluvu uzavretú s vlastníkom alebo so všetkými spoluvlastníkmi  na neurčitú dobu, alebo ak vlastník alebo všetci spoluvlastníci budovy alebo jej časti a nájomca, ak je budova alebo jej časť v nájme, potvrdia svojím podpisom na prihlasovacom lístku na trvalý pobyt súhlas s prihlásením občana na trvalý pobyt pred zamestnancom ohlasovne.“ Na základe informácii, ktoré uvádzate, predpokladáme že nájomnú zmluvu má s vlastníkom predmetnej nehnuteľnosti uzatvorená právnická osoba, teda nie vy ako fyzická osoba, to znamená že pri prihlásení Vášho trvalého pobytu bude potrebné predložiť súhlas vlastníka (vlastníkov) s prihlásením občana na trvalý pobyt s osvedčeným podpisom vlastníka alebo všetkých spoluvlastníkov predmetného bytu.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.