Byty celkom: 27 126 inzerátov

Súhlas na prihlásenie trvalého pobytu


Dobrý deň.Ja som Vám už písal a dostal som odpoveď,ale nieje mi to jasné. Sme spoluvlastníci rod.domu ja a moja sestra. Potrebuje moja sestra s manželom a jej 4 dospelé deti ,môj suhlas na prihlásenie trvalého pobytu v predmetnom rod.dome?
Dobrý deň v zmysle ust. § 3 ods.8 písm d) bod 3 zákona č.253/1998 Z.z. o hlásení pobytu občanov Slovenskej republiky a registri obyvateľov Slovenskej republiky:"Občan je povinný pri hlásení trvalého pobytu predložiťa) platný občiansky preukaz alebo potvrdenie o občianskom preukaze;4c) ak ide o dieťa do 15 rokov, predkladá jeho zákonný zástupca rodný list tohto dieťaťa, b) platný cestovný doklad Slovenskej republiky alebo osvedčenie o štátnom občianstve Slovenskej republiky, ak nemá občiansky preukaz alebo potvrdenie o občianskom preukaze, 4c)c) doklad o vlastníctve alebo spoluvlastníctve budovy alebo jej časti podľa odseku 2 vydaný podľa osobitného právneho predpisu, 4d)d) písomné potvrdenie o súhlase s prihlásením občana na trvalý pobyt s osvedčeným podpisom vlastníka alebo všetkých spoluvlastníkov4e) budovy alebo jej časti s údajmi podľa § 4 ods. 6 písm. b) a nájomcu, ak je budova alebo jej časť v nájme; toto potvrdenie sa nevyžaduje, ak1. ide o prihlásenie vlastníka alebo spoluvlastníka, 2. ide o prihlásenie nájomcu, ak má nájomnú zmluvu uzavretú s vlastníkom alebo so všetkými spoluvlastníkmi4e) na neurčitú dobu, 3. ide o prihlásenie manžela alebo nezaopatreného dieťaťa4f) vlastníka, spoluvlastníka alebo nájomcu podľa bodov 1 a 2, alebo ak4. vlastník alebo všetci spoluvlastníci budovy alebo jej časti a nájomca, ak je budova alebo jej časť v nájme, potvrdia svojím podpisom na prihlasovacom lístku na trvalý pobyt súhlas s prihlásením občana na trvalý pobyt pred zamestnancom ohlasovne."V zmysle vyššie uvedeného Vaša sestra nepotrebuje Váš súhlas na prihlásenie seba a svojho manžela k trvalému pobytu v predmetnej nehnuteľnosti. V prípade detí sa rozlišuje, či  ide o nezaopatrené dieťa. V zmysle ust. § 3 ods. 1 písm. a) a b) zákona č. 600/2003 Z. z. o prídavku na dieťa a o zmene a doplnení zákona č. 461/2003 Z. z. o sociálnom poistení v znení neskorších predpisov: "(1) Nezaopatrené dieťa podľa tohtozákona je dieťa do skončenia povinnej školskej dochádzky, 3) najdlhšie dodovŕšenia 25 rokov veku, ak a) sa sústavne pripravuje na povolanie štúdiom alebob) sa nemôže sústavne pripravovať na povolanie štúdiom, alebo vykonávať zárobkovú činnosť pre chorobu alebo úraz."V prípade detí, ktoré nemajú status nezaopatrených sa vyžaduje na prihlásenie na trvalý pobyt všetkých spoluvlastníkov.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.