Byty celkom: 27 113 inzerátov

Dobrovoľné vzdanie sa práva na majetok


Dobrý deň, poraďte mi prosím, mám syna, ktorý má už niekoľko rokov dlhy, ktoré nespláca, došlo mu už niekoľko listov od exekúčných spoločnosti, bojíme sa s manželom ,že pri náhlej smrti jedného z nás by sme prišli o dom a to nielen mi ,ale aj ďalší dvaja synovia. Ako v tomto prípade postupovať, je možné aby sa syn dobrovoľne vzdal majetku, ak nechceme pristúpiť vydedeniu?
Dobrý deň, pokiaľ máte záujem zabrániť prípadným možným nárokom veriteľov Vášho syna v prípadnom dedičskom konaní, môžete predmetný dom darovať svojím ďalším dvom synom ešte počas života. Zároveň môžete k predmetnej nehnuteľnosti zriadiť vecné bremeno spočívajúce v práve doživotného bývania a užívania daného domu, ktoré by bolo zriadené vo váš prospech. Znamenalo by to teda to, že dom by síce patril Vaším synom, avšak v zmysle vecného bremena by boli povinní rešpektovať Vaše právo na doživotné bývanie a užívanie predmetnej nehnuteľnosti.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.