Byty celkom: 27 000 inzerátov

Odstúpenie od rezervačnej zmluvy


Dobry den,rada by som sa informovala ohladom veci-odstupenie od rezervacnej zmluvy. Zaplatila som developerovi 2000 EUR zalohu a podpisali sme rezervacnu zmluvu na novostavbu, ktora je v stadiu vystavby. Ked sme boli kontrolovat stavbu, zistili sme ze dom a aj pozemok su mensie ako podla podpisanej zmluvy. Dalsia vec je, ze v zmluve bolo napisane ze do 30 dni od podpisu nam bude dorucena kopia stavebneho povolenia a to nemame, pricom ani stavebne plany nam nedodali. Mozeme odstupit od zmluvy s tym, ze chceme aby nam bola vratena dana zaloha?Dakujem
Dobrý deň, podľa ust. § 597 ods. 2 zákona č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov: "Právo odstúpiť od zmluvy má kupujúci aj vtedy, ak ho predávajúci ubezpečil, že vec má určité vlastnosti, najmä vlastnosti vymienené kupujúcim, alebo že nemá žiadne vady, a toto ubezpečenie sa ukáže nepravdivým."Z vyššie uvedeného ustanovenia vyplýva, že ak nehnuteľnosť nemá vlastnosti, ktoré boli dohodnuté, t.j. rozloha domu a pozemku sú menšie ako boli dohodnuté, má kupujúci právo od zmluvy odstúpiť.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.