Byty celkom: 27 133 inzerátov

Nárok na dedičstvo


Dobry den.Chcel by som sa spytat, sme 4 bratia. Matka nam zomrela a nechala zavet stym, ze jejm majetok prenechava bratovi a jednej z vnucat, chcem sa spytam, ci dalsie vnucata nemaju narok na dedictstvo, teda aj moje deti. DakujemPeter Molnár
Dobrý deň, pokiaľ Vás Vaša matka nevydedila, môžete sa domáhať svojho práva neopomenuteľného dediča podľa ust. § 479 zákona č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov (ďalej len "Občiansky zákonník")V zmysle ust. § 479 Občianskeho zákonníka: "Maloletým potomkom sa musí dostať aspoň toľko, koľko robí ich dedičský podiel zo zákona, a plnoletým potomkom aspoň toľko, koľko robí jedna polovica ich dedičského podielu zo zákona. Pokiaľ tomu závet odporuje, je v tejto časti neplatný, ak nedošlo k vydedeniu uvedených potomkov."V zmysle vyššie uvedeného sa môžete domáhať svojho nároku na dedičstvo z titulu neopomenuteľného dediča.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.