Byty celkom: 26 919 inzerátov

Náležitosti kúpno-predajnej zmluvy


Dobrý deň, potrebovala by som vedieť, ako postaviť kúpnopredajnú zmluvu na dom, ktorý chceme kúpiť od matky, aby táto zmluva nebola napadnuteľná? Na čo si máme dávať pozor, aby ju v budúcnosti nemohol napadnúť žiaden súrodenec? Je totiž bohužiaľ medzi nami jedna čierna ovca, ktorá chce zo všetkého profitovať a už dnes sa oháňa rôznymi súdnymi vyhrážkami. Bude dobré ak si dáme urobiť aj znalecký posudok o hodnote domu? Pozemok pod domom je už náš, ide len o dom. Ďakujem
Dobrý deň, kúpna zmluva musí obsahovať náležitosti podľa zákona č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov a zákona č. 162/1995 Z.z. o katastri nehnuteľností a o zápise vlastníckych a iných práv k nehnuteľnostiam (katastrálny zákon) v znení neskorších predpisov. V prípade, ak nemáte skúsenosti s vypracovaním právnych dokumentov odporúčame sa obrátiť na kvalifikovanú osobu, napr. notára, resp. advokáta.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.