Byty celkom: 27 055 inzerátov

Je sused povinný postaviť nový plot?


Dobrý deň, chcem sa s Vami poradiť. Sused musel zbúrať dom s dôvodu, že bol starý a hrozilo by že by spadol. No po odstárení stavby sa stalo že si nepostavili plot a tak je nas a ich dvor spojený. Je poviný si postaviť nový plot? Alebo si ho musíme postaviť my. Mám malú dcerku ktorú nemožem ani pustiť na dvor lebo by mohla prejst na ich pozemok a mohlo by sa jej nieco stať tak isto nám stále uteká pes cez ich pozemok. Ďakujem za radu
  Dobrý deň, podľa ust. § 127 ods. 2 zákona č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov: "Ak je to potrebné a ak to nebráni účelnému využívaniu susediacich pozemkov a stavieb, môže súd po zistení stanoviska príslušného stavebného úradu rozhodnúť, že vlastník pozemku je povinný pozemok oplotiť."V zmysle vyššie uvedeného ustanovenia môžete podať návrh na súd, ktorý by v prípade, že to bude považovať za potrebné nariadi, aby si Váš sused oplotil pozemok.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.