Byty celkom: 26 934 inzerátov

Dodatok ku zmluve s otcom


dobry den,prosim vas o radu.mam otca,u ktoreho byva moj brat so zenou..cca pred dvomi rokmi sa zobrali..a dnes som sa od otca dozvedela,ze byt na brata po ich svadbe prepisal..a kym by sa nepohadali,tak by mi o tom ani nepovedal asi..len mi tolko povedal,ze moja svagrina strasne vyskakovala,ze nic mi nedaju,ze oni nemaju z coho..chcem sa opytat,je mozne aby otec na syna byt prepisal bez toho,aby mne o tom povedali? ved ja tam mam svoj diel,rovnu polovicu hadam...otec je po mozgovej porazke,ma cukrovku,je tazko chory,oni sa o neho staraju,ale ja ked mozem,takisto pomozem,aj ked nie tolko,kolko oni..ale podotykam,mam tri deti,manzel robi prec,som sama,ale ked by zavolali,idem pomoct s otcom..ja som zhrozena,preco mna vsetci obisli..oni ze po svadbe chceli byt prerabat,preto chceli,aby to na nich otec napisal..ved sa da dohodnut,ja som vzdy a kazdemu hovorila,ze by som nechcela presnu polovicu z neprerobeneho bytu,ale zohladnila by som,ze sa oni staraju o otca..podotykam,maju 4 izbovy byt,ktory ma dost velku hodnotu,aj ked je to v cadci..ja mam s tromi detmi len 2izbovy,ktory ma neprerobeny hodnotu 30 000 euro. preto som vzdy hovorila,ze po otcovej smrti,v dedicskom konani by som pozadovala len 20000euro,nie presnu polovicu. Poradte mi prosim,co mam robit.otec chce,aby ma vyplatili.da sa nejaky dodatok urobit s otcom?teda pokial ho nahodou nezbavili uz svojpravnosti,lebo pri jeho diagnozach by sa dalo,aj nam to doporucovali.. dakujem, Čimborova
  Dobrý deň, podľa ust. § 123 zákona č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov: "Vlastník je v medziach zákona oprávnený predmet svojho vlastníctva držať, užívať, požívať jeho plody a úžitky a nakladať s ním."V zmysle vyššie uvedeného ustanovenia bol Váš otec oprávnený naložiť so svojím majetkom podľa svojej vôle bez toho, aby Vás na to upozornil. V prípade, ak preukázateľne neexistuje záväzok Vášho brata Vás "vyplatiť" nemáte na vyrovnanie právny nárok.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.