Byty celkom: 27 019 inzerátov

Ako kúpiť novostavbu


Dobrý deň, ja by som potrebovala poradit:chceme kupit novostavbu, ako sa da zmenit stavebne povolenie čo to obnaša, všetky povolenia voda plyn, elektrikaDakujem
  Dobrý deň, podľa ust. § 68 zákona č. 50/1976 Zb. o územnom plánovaní a stavebnom poriadku (stavebný zákon) v znení neskorších predpisov:"(1) Stavebný úrad môže v odôvodnených prípadoch na žiadosť stavebníka povoliť zmenu stavby ešte pred jej dokončením.(2) V rozsahu, v akom sa zmena dotýka práv, právom chránených záujmov alebo povinností účastníkov stavebného konania, ako aj záujmov chránených dotknutými orgánmi, prerokuje stavebný úrad žiadosť a vydá rozhodnutie, ktorým buď zmenu stavby povolí, pričom rozhodne aj o prípadných námietkach účastníkov a určí podľa potreby ďalšie záväzné podmienky, alebo žiadosť zamietne. Na konanie o zmene sa primerane vzťahujú ustanovenia o stavebnom konaní."V zmysle vyššie uvedeného ustanovenia, je potrebné v prípade zmeny stavebného povolenia obrátiť sa na príslušný stavebný úrad, ktorý v odôvodnených prípadoch môže rozhodnúť o zmene stavebného povolenia pre jej dokončením. Povinnosti vyplývajúce zo zmeny stavebného povolenia sú na rozhodnutí stavebného úradu a vyplývajú zväčša z rozsahu zmien v stavebnom povolení.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.