Byty celkom: 27 075 inzerátov

Čo má obsahovať kúpna zmluva?


Roman Kalay · Stredna skola dobri den chcel bi som vas poprosit o radu . chceme kupit dom na splatki a nevieme aka bi tam mala bit vitvorena zmluva a co bi mala obsahovat ale tak abi zme boli chraneni nie len realitna kancelaria ta realitka sa vola kassovia prosim poradtenam nemame stim skusenost , nerad bi zme potom skoncili na ulici za vase skore vijadrenie vam vopred dakujem. moje cislo je 0944357096. este raz vam dakujem
  Dobrý deň, záleží od znenia kúpnej zmluvy. V prípade, ak sa vlastníkom nehnuteľnosti stanete, až po uhradení všetkých splátok, je takáto zmluva pre Vás do značnej miery riziková, keďže nie ste vlastníkom nehnuteľnosti a nemôžete s ňou nakladať. V prípade, ak sa vlastníkom nehnuteľnosti stanete už teraz a kúpnu cenu bude splácať v splátkach je nutné presne vyšpecifikovať výšku jednotlivých splátok a deň splatnosti jednotlivých splátok. Kúpna zmluva ďalej musí obsahovať všetky obligatórne náležitosti vyplývajúce zo zákona č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov a zákona č. 162/1995 Z.z. o katastri nehnuteľností a o zápise vlastníckych a iných práv k nehnuteľnostiam (katastrálny zákon).

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.