Darovacia zmluva


Dobry den .Chcela by som od vas radu .Vlastním polku bytu a druha polka bytu patrí mojmu otcovi .Chcela by som svoju polku prepísat na dceru formou darovaciej zmluvy.Doma mam darovaciu zmluvu ,co moj otec napisal namna tu polku bytu mozem ist stou povodnou darovacou zmluvou k notarovi a nasledne podla nej mi tam len prepisu do tej darovacej zmluvy meno mojej dcery? A co potrebujem este ake doklady k notarovi staci len ta moja povodna darovacia zmluva co mam alebo musim mat aj list vlastníctva? A co stojí u notara ten poplatok za darovanie a vyhotovenie zmluv ? dakujem za vasu odpoved
  Dobrý deň, v prípade ak uvedená darovacia zmluva spĺňa všetky náležitosti vyžadované zákonom č. 40/1964 Z. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov, a zákona č. 162/1995 Z.z. o katastri nehnuteľností a o zápise vlastníckych a iných práv k nehnuteľnostiam (katastrálny zákon) v znení neskorších predpisov, môže uvedená zmluva poslúžiť ako podklad na vypracovanie novej darovacej zmluvy. Správny poplatok za katastrálne konanie je 66,- EUR, v prípade ceny za vyhotovenie darovacej zmluvy notárom je nutné sa informovať u príslušného notára.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.