Byty celkom: 27 008 inzerátov

Prechod cez pozemok


Dobrý deň. Presne pred 3 rokmi som kúpil dom za ktorým sa nachádza starý neobývaný dom. Tento starý neobývaný dom využíva človek ktorý tam chová pár hospodárskych zvierat. Na svoj pozemok má prístup cez druhý pozemok /záhradu/ patriaci jeho sestre. Tie pozemky sú paralelné a vchádza sa na ne s opačnej strany /vstup z ulice je len na jej záhradu/. Teraz mi povedal že ak by sa nedohodol so svojou sestrou prístup by mal len cez moj pozemok. Že aj historicky to tak bolo. Mňa to znepokojilo pretože mám úzky pozemok a som o tom nevedel hoc medzi nami je aj brána ale pri predaji mi bolo len povedané že vchod má z druhej strany čo potvrdili aj ďalší susedia. Len že je to cez záhradu svojej sestry som nevedel až doteraz. Chcel by som vedieť či s touto skutočnosťou sa dá niečo robiť. Svoj pozemok mi predať nechce a ja by som bol nerád keby využíval moj na prechod. Ďakujem
  Dobrý deň, pokiaľ nie je zriadené vecné bremeno práva prechodu v prospech Vášho suseda, resp. v prospech pozemku Vášho suseda nemáte povinnosť umožniť mu prechod cez Váš pozemok.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.