Byty celkom: 26 996 inzerátov

Ako je to s darovacou zmluvou a jej zrušením


Dobry den ,chcel by som sa opytat ako je vlasne s darovacou zmluvou a jej zruseni?.som zenaty,zatial ale zijeme kazdy svoj zivot,mame som popvedal ze mam inu a tak ved viete Darovali mi s nebohym ockom dom s tym ze tam bude doopatrovana a vsetko ako sa patri?vychadzame dobre az teraz ked som jej povedal co a ako,nesmierne sa rozculila a pourazala ma ako sa patri,chce od do mna papiere od domu .lenze my sme na dom urobili nadstavbu a vsetko aby sa tam dalo normalne byvat ako sa patri na 5clenu rodinu aj s mamou.Na nadstavbu este splacame uver.ake ma pravo v tom ze ona mi dom chce vziat a tak okolo toho?nikdy som jej neublizil ani ju neurazal a nic podobne neviem co mam robit ?poradte mi prosim.Dakujem Vam
  Dobrý deň, podľa ust. § 630 zákona č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov: "Darca sa môže domáhať vrátenia daru, ak sa obdarovaný správa k nemu alebo členom jeho rodiny tak, že tým hrubo porušuje dobré mravy."V zmysle vyššie uvedeného sa darca môže domáhaŤ vrátenia daru, ak sa obdarovaný správa voči darcovi, alebo členom jeho rodiny tak, že hrubo porušuje dobré mravy. Dobré mravy musia byť porušované sústavne a musia byť značnej intenzity.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.