Byty celkom: 27 090 inzerátov

Zápis stavby-chaty na list vlastníctva


Dobrý deňMôžte mi poradiť ako postupovať pri zapísaní stavby-chaty na list vlastníctva?Otec a jeho brat si za mladi v roku 1978 postavili chatu,stavebík bol strýko. Kolaudačné rozhodnutie prebehlo,no chata nebola zapisana do vlastnictva ani jedného z bratov. Na katastri je len spomenutá parcela na ktorej je chata postavená nieje k nej priradený list vlastníctva.Po smrti strýka prebehlo dedičské konanie kde chata nebola spomenutá notár nemal od nej podklady. Dodatočne sa našlo kolaudačné rozhodnutie,stavebné povolenie a územne rozhodnutie. Chata-parcela sa nachádza na pozemku zapísanom ako les na liste vlastníctva Urbáru (vznikol v r.1996 )ktorý nás žiada o zplatenie nájmu. Ďakujem za odpoveď. S pozdravom M.Čambor
  Dobrý deň, vzhľadom na nedostatok informácií nie je možné poskytnúť kvalifikovanú právnu radu, keďže z uvedených informácií nevieme posúdiť z akého titulu sa urbár dožaduje uhradenia nájmu.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.