Viacerí dediči


Dobrý deň,chcem sa spýtať bývali sme v rodinnom dome s príslušnou záhradou. Po smrti rodičov ho užívame ako víkendovú chalupu.Po ich smrti sme zistili,že dom ani záhrada nie sú vysporiadané.Chceli sme to dať do poriadku a s hrôzou sme zistili,že na pozemku je viacero vlastníkov,väčšina z nich už ani nežije a nemôžme sa pohnúť ďalej.Je vôbec nejaká možnosť dať to do poriadku.Najradšej by sme celú nehnuteľnosť predali ale nevieme ako.Dom sme užívali viac ako 50 rokov. Ďakujem za radu.
  Dobrý deň, v prípade ak má nehnuteľnosť viacere vlastníkov, je nutné aby s predajom nehnuteľnosti ako celku súhlasili všetci vlastníci, resp. ich dediči. V prípade predaja Vášho podielu na nehnuteľnosti majú ostatní podieloví spoluvlastníci, resp. ich dediči zákonné predkupné právo. Odporúčame vyhľadať ostatných podielových spoluvlastníkov, resp. ich dedičov a dohodnúť sa s nimi akým spôsobom plánujú naložiť s nehnuteľnosťou.  

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.