Byty celkom: 26 974 inzerátov

Darovanie pozemku rodičom


Dobry den . Mozete mi poradit, ako mam postupovat, ked chcem darovat mojim rodicom pozemok, kde je postavena chaticka. Tento pozemok je vedeny ako trvale travnata plocha a nehnutelnost nie je zapisana v katastri. Za radu vopred dakujem. S pozdravom Bobo.
  Dobrý deň,v prípade, že máte záujem o darovanie svojho pozemku rodičom, je potrebné, aby ste s nimi uzatvorili darovaciu zmluvu. Darovacia zmluva musí spĺňať zákonom stanovené náležitosti. Vlastníkom predmetného pozemku sa Vaši rodičia stanú až povolením vkladu vlastníckeho práva do katastra nehnuteľností. O povolení vkladu rozhoduje katastrálny odbor príslušného Okresného úradu, ktorému predkladáte návrh na povolenie vkladu vlastníckeho práva, dve vyhotovenia darovacej zmluvy. Návrh na začatie konania o povolení vkladu vlastníckeho práva do katastra nehnuteľností je spoplatnený sumou vo výške 66,- Eur, ktorá sa uhrádza v kolkoch.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.