Byty celkom: 26 974 inzerátov

Nárok na prístupovú cestu po smrti majiteľov


Dobrý deň, Kúpili sme dom. Pôvodný majitelia - vlastníci domu aj pozemku najskôr nemali prístup, tak získali súdnym rozhodnutím nejakú časť susedovho pozemku - prístupovej cesty k domu. Stali sa menšinovými vlastníkmi danej prístupovej cesty. Neskôr dokúpili iný pozemok a tak získali aj prístup k domu. Súdne rozhodnutie však naďalej platilo. Majitelia zomreli a my sme tento dom kúpili. A chcem sa spýtať, či dané podiely (získané súdnym rozhodnutím) a tým aj nárok na pôvodnú prístupovú cestu po smrti majitelov zanikajú alebo vieme otvoriť dedičské konanie a na tomto základe prepísať dané podiely na seba. Vopred ďakujem za odpoveď
Dobrý deň, vo Vami uvedenom prípade, je nutné zistiť, kto sú v súčasnosti evidovaní ako vlastníci uvedeného prístupového pozemku. V prípade, ak ste v kúpnej zmluve na nehnuteľnosť uvedené spoluvlastnícke podiely neodkúpili, tak nie ste oprávnený tieto pozemky užívať.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.