Byty celkom: 27 019 inzerátov

Ako zariadiť, aby dom zdedila moja sestra?


Dobrý deň, pred svadbou som nadobudla do vlastníctva rodinný dom.S manželom sme bezdetní. On aj ja máme sestru.Po mojej smrti, rodinný dom dedí pravdepodobne v plnej výške môj manžel. V prípade, že následne umrie aj manžel, kto zdedí náš rodinný dom? Bude to len jeho sestra, alebo má nárok naň aj moja sestra? Ako zabezpečiť,aby celý môj majetok neskončil vo vlastníctve manželovej rodiny? Kedže ide o rodinný dom, v ktorom sa narodila moja mama, nerada by som bola, aby skončil v rukách ľudí, ktorí s ním nemajú nič spoločné. Ďakujem
  Dobrý deň, v prípade ak chcete, aby po Vašej smrti uvednú nehnuteľnosť zdedila Vaša sestra, môžete spísať závet, v ktorom nehnuteľnosť odkážete Vašej sestre. V prípade, ak by ste závet nespísala, po Vašej smrti by nehnuteľnosť zdedil Váš manžel a po jeho smrti jeho rodina. Vaša sestra by v takom prípade nemala nárok na dedenie uvedenej nehnuteľnosti. 

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.