Byty celkom: 27 139 inzerátov

Prenájom a záloha


Prenajom a zaloha. minuly mesiac som sa dohodla s vlastníkom bytu o prenajme od 1. v nasledujucom mesiaci s datumom podpisu zmluvy v deň preberania bytu. Z mojej dobrej vole som sa dohodla s vlastnikom bytu že mu prepošlem už zalohu na byt ktora ako stoji v zmluve bude využívana na potrebne ukony vyplyvajuce z najomnej zmluvy. Naneštastie sa moje pôsobisko zmenilo a ja som upozornila majitela bytu že najom 1.10 preberat nemožem a že požadujem svoju zálohu v plnej sume spät. Aj keď chápem že mu vznikla škoda lebo sa na mňa spoliehal no nikde v nasej predošlej komunikácií a ani v predbežnej zmluve nestojí že daná záloha je zaloha za rezervovanie bytu. Ake kroky možem podniknúť aby som mohla dostať zálohu späť. Záloha bola prevedená bankovým prevodom.
  Dobrý deň, pre komplexné stanovisko je nutné oboznámiť sa podrobnejšie s dokumentami, ktoré ste podpísali s prenajímateľom. V prípade, ak si myslíte, že máte právny nárok na vrátenie zálohy, je možné podať žalobu na vydanie bezdôvodného obohatenia. 

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.