Byty celkom: 27 151 inzerátov

Kto hradí náklady za súdne konanie?


Podielový spoluvlastník (2/3) mi prostredníctvom svojho advokáta poslal predžalobnú výzvu kde navrhuje že kúpi moju časť (1/3) za určitú sumu. Pretože suma mi vyhovovala na tuto výzvu som odpovedel, že predám svoj podiel. Súhlas som odoslal v stanovenom termíne. Je táto predžalobná výzva závazná aj pre kupujúceho a je stanovený termín na vykonanie mimosúdnej dohody? Ktorá strana má mimosúdnu dohodu nechať vypracovať a na koho náklady?(Ešte uvádzam, že do tohoto štádia vysporiadania spoluvlastníctva v nehnuteľnostiach sme sa dostali pre nízkú cenu, ktorú spoluvlastník navrhoval.) Vo svojej odpovedi na predžalobnú výzvu som uviedol, že predám svoj podiel za sumu, ktorá je uvedená a že nechcem hradiť náklady za úkony spojené s predajom.
  Dobrý deň, uvedený návrh podľa nášho názoru nie je záväzný. Rovnako zákon nestanovuje lehotu, v ktorej by sa uvedený úkon mal realizovať. 

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.