Byty celkom: 27 073 inzerátov

Ako postupovať pri práve doživotného užívania nehnuteľnosti?


Dobrý deň, chcela by som poprosiť o radu. Spolu s trojročnou dcérkou vlastním nehnuteľnosť. Svoju časť chcem prepísať na maloletého syna, zároveň si tam chcem dať aj právo doživotného užívania nehnuteľnosti. Viem, že syna musí zastupovať pri podpise zmluvy kolízny opatrovník a musím to dať na súd. Ale neviem ako postupovať pri tom práve doživotného užívania nehnuteľnosti, ked jedna polovica je na mojej trojročnej dcére. Musí tu zmluvu aj za ňu podpísať kolízny opatrovník? Čiže musím aj toto riešiť cez súd alebo dcérka už pri zmluve nefiguruje? Vopred ďakujem za odpoveď. Kočiová
Dobrý deň, podľa nášho názoru je potrebné na zriadenie práva zodpovedajúceho vecnému bremenu práva doživotného užívania potrebný aj súhlas Vašej maloletej dcéry, a teda jenutné ustanoviť kolízneho opatrovníka aj v jej prípade.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.