Byty celkom: 27 113 inzerátov

Môže nám sused zabrániť vstupu na náš pozemok?


Chcela by som Vás poprosiť, či môže sused so zámennou zmluvou nadobudnúť pozemok/orná pôda/ ktorý je za našou záhradou a my sme o tom neboli upovedomení. Teraz nemáme prístup do záhrady s mechanizmami/Kombajn ,traktor/Ako postupovať?Nový sused odkúpil dom aj so záhradou, ale ani nie je prihlásený v obci na trvalý pobyt.Nemusí byť pri získaní domu, pôdy obyvateľom danej obce?Síce nám povedal,že nám v tom nebude brániť,ale aj tak je to problém,lebo čo ked tam nasadí stromy,ako sa zmienil,a my potom nebudeme vedieť dať pôdu obrobiť? Ďakujem.
Dobrý deň, v prípade ak sa vlastníci pozemkov dohodli na zámennej zmluve, žiadny právny predpis im neprikazuje aby Vás o tom upovedomovali. Nie je povinnosťou byť obyvateľom obce, aby tam osoba mohla vlastniť nehnuteľnosť. Riešením by mohla byť dohoda s novým susedom a uzatvorenie písomnej zmluvy, kde by ste si upravili vzájomné vzťahy v súvislosti s obhospodarovaním pozemkov.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.