Byty celkom: 27 113 inzerátov

Mám právo na náhradu škody od obce?


Dobrý deň, prosil by som zodpovedať na nasledujúcu otázku- medzi mojim plotom a obecnou komunikáciou je pás široký cca 50 cm, ktorý je na strane komunikácie osadený obrubníkmi. Na tomto páse pozdĺž komunikácie mám upravený tento pás ozdobnými kermi a upravený ozdobnými kamienkami. Starosta obce chce povoliť súkromnej firme položiť kábel internetu do tohoto pásu, čím príde k zničenie výsadby . Chcel by som vedieť či mám právo odmietnuť zničenie tohoto priestoru a pokiaľ nie ,či má nárok na náhradu vzniknutej škody . A pokiaľ mám právo odmietnuť- tak na základe čoho.Chcem podotknúť že nikto oficiálne s nami- t.j. i z ostatnými majiteľmi domov, ktorých by to tiež postihlo, nerokoval a nikto ani nemá záujem o toto pevné pripojenie netu. Ďakujem za odpoveď.
Dobrý deň, z Vašej otázky nie je celkom zrejmé kto je vlastníkom uvedeného pásu medzi Vašim plotom a obecnou komunikáciou. V prípade, ak tým valstníkom nie ste Vy, nemali ste právo tam vysadiť kvety, ani ho upraviť ozdobnými kameňmi. V prípade ak je uvedený pás majetkom obce, je na rozhodnutí obce ako ho využije a teda nemáte právo odmietnuť uvedené položenie internetového pripojenia.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.