Byty celkom: 27 032 inzerátov

Môžem získať úver s príjmami plynúcimi zo zahraničia?


Dobrý deň chcel by som vás požiadať o radu pracujem v UK, mám 30 rokov som slobodný bezdetný a chcel by som si kúpiť dom na Slovensku za 126 000€ (ocenenie od znalca na cca 150 000€). Môj mesačný príjem je cez 1600£ v čistom, žiadne dlhy a som vlastník dvoch bytových priestorov na Slovensku (oceňovacia hodnota znalca 2x cca 30 000€). Pracujem približne 7 rokov pre moju firmu. Žiadal som o úver 160 000€ (dom + rekonštrukcia) z OTP banky, do zábezpeky som dával 2 byty a dom ktorý kupujem. Úver bol predschválený ale konečný výsledok bol: Na základe celkového posúdenia úver bol zamietnutý vyjadrenie je nemenné. Zamestnávateľa určite nepreverovali. Akú mám šancu dostať úver s mojimi podmienkami ? Keď vyskúšam iné banky, mám teraz menšiu šancu dostať hypotekárny úver? Za odpoveď vopred ďakujem
Dobrý deň, Vami uvedená otázka nie je je právnym problémom a odporúčame sa skôr obrátiť na hypotekárneho poradcu, ale vo všeobecnosti platí, že ak ste požiadali o hypotekárny úver v jednej banke, neznižuje Vám to šance na poskytnutie hypotekárneho úveru v inej banke. Každá banka má svoje vlastné špecifické podmienky poskytovania hypotekárnych úverov a najlepšie je obrátiť sa priamo na jednotlivé bankové ústavy, ale na hypotekárnych poradcov.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.