Byty celkom: 27 021 inzerátov

Predaj ornej pôdy. Ako postupovať?


V roku 2014 som zdedila po mojom otcovi 1/4 ornej pôdy (cca 350 m2), ktorú v súčasnosti obhospodaruje poľnohosp.družstvo. Nakoľko ide o malú rozlohu , t.j. malá suma za prenájom pôdy rozhodla som sa tento podiel predať. Poľnoh.družsvo mi ponúklo odkúpenie ornej pôdy za nejakú cenu a poslali mi Kúpno-predajnú zmluvu. Prosím o radu ako mám postupovať? Mám si zmluvu dať posúdiť právnikovi? Aké doklady k predaju potrebujem?Koho mám kontaktovať(kataster?), komu toto nahlásiť a musím podať na budúci rok aj daňové priznamie?
Dobrý deň, v prípade ak viete zmluvu posúdiť sama nie je potrebné ju dať posúdiť právnikovi, ale v prípade ak si nie ste istá jej znením, resp. máte k nej výhrady, odporúčame konzultovať uvedenú zmluvu s právnikom. Na prevod vlastníckeho práva k nehnuteľnosti je potrebná kúpna zmluva a návrh na vklad do katastra nehnuteľností.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.