Byty celkom: 27 048 inzerátov

Zrušenie trvalého pobytu a vysťahovanie spolubývajúceho.


V septembri 2013 som začala žiť s priateľom. Ja a môj brat ako spoluvlastníci sme súhlasili s jeho trvalým pobytom v našom rodinnom dome. Počas tej doby dodnes ( júl 2 016)sme kúpili 7 vecí postupne do bytu, spoločne na polovicu. Všetko ostatné čo on užíval v dome(mojej časti) tu bolo, to som nadobudla sama, on to len užíval. Pri oprave strechy mi požičal ( v roku 2014) ako pôžicku 3,700 eur s tým, že 1750 eur mu vrátim v splátkach a druhú polovicu nemusím, o tom sme spísali dohodu. Peniaze som vrátila ( tú polovicu). Momentálne chcem aby opustil môj dom. Čo môže odo mňa požadovať pri odchode? Aj nejaké finančné vyrovnanie? Musím ešte na záver podoknúť, že si u mňa v obyvacej miestnosti zriadil kanceláriu- office kde pracoval, zarábal pre firmu a pre seba. Ja som nepožadovala peniaze navyše ( v inkase) za m štvorcové , energie a internet čo využíval na prácu. Myslím si, že keby si prenajal kanceláriu v meste určite by to firmu stálo eurá navyše. TPobyt viem , že mu môžem zrušiť,, len neviem či brat musí súhlasiť tiež ako spoluvlastník. Ďakujem za odpoveď.
Dobrý deň, na zrušenie trvalého pobytu sa vyžaduje aj súhlas Vášho brata. V zmysle Vami uvedených informácií nemá nárok na žiadne finančné vyrovnie. Čo sa týka hnuteľných vecí je na Vašej dohode ako sa vysporiadate.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.