Byty celkom: 27 028 inzerátov

Môžem žiadať o vrátenie peňazí z rekonštrukcie domu?


Dobrý den .Mám takúto otázku. Bývam v rodičovskom dome môjho muža nakolko máme nezhody chcem sa opýtat .Dom je písaný na môjho muža ten je výlučným majitelom.Dom sme počas tejto doby rekonštruovali dávala som tam aj svoje peniaze stavebné šporenie malé hotovostné požičky nasporené peniaze syn ktorý s nami býva dal prekryt strechu prerobili sme kúrenie a teraz ked je všetko prerobené tak nás vyhadzuje .Máme nejakú šancu získat peniaze naspat ked odídeme z jeho domu´.Dakujem
Dobrý deň, podľa ust. § 150 zákona č. 40/1964 Zb. Občiansky zákonník v znení neskorších predpisov:"Pri vyporiadaní sa vychádza z toho, že podiely oboch manželov sú rovnaké. Každý z manželov je oprávnený požadovať, aby sa mu uhradilo, čo zo svojho vynaložil na spoločný majetok, a je povinný nahradiť, čo sa zo spoločného majetku vynaložilo na jeho ostatný majetok. Ďalej sa prihliadne predovšetkým na potreby maloletých detí, na to, ako sa každý z manželov staral o rodinu, a na to, ako sa zaslúžil o nadobudnutie a udržanie spoločných vecí. Pri určení miery pričinenia treba vziať tiež zreteľ na starostlivosť o deti a na obstarávanie spoločnej domácnosti."V zmysle vyššie uvedeného ustanovenia máte právo požadovať to čo ste zo svojho vynaložili na výlučný majetok Vášho manžela.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.