Byty celkom: 27 114 inzerátov

Darovanie podielu len jednému spoluvlastníkovi. Je to možné?


Prosím Vás o vysvetlenie : podielový vlastník pozemku /záhrada/ ponúkne na predaj svoj podiel ostatným spoluvlastníkom za cenu 5€/m2. Prejaví záujem len jeden spoluvlastník. Môže mu ho nasledovne bezodplatne darovať ? Alebo musí ponúknuť darovanie aj ostatným spoluvlastníkom ? Postačuje obdarovanému - na obranu pred prípadnými - doplnkovými požiadavkami ostatných spoluvlastníkov - pôvodná ponuka darcu na predaj jeho podielu, na ktorú nikto zo spoluvlastníkov nereagoval ? ďakujem za odpoveď
Dobrý deň, v prípade, ak podielový spoluvlastník ostatným podielovým spoluvlastníkom ponúkol predať svoj podiel za sumu 5EUR/m2 tak ju nemôže darovať tretej osobe. V prípade, ak by chcel darovať tretej osobe musí najprv ponúknuť darovanie aj ostatným podielovým spoluvlastníkom, a až keby nevyužili svoje predkupné právo, môže podiel darovať tetej osobe. Obdarovanému nepostačuje pôvodná ponuka darcu na predaj jeho podielu.

Nenašli ste odpoveď akú potrebujete? Pýtajte sa!

V právnej poradni Vám poradíme a odpovieme na otázky týkajúce sa problematiky vlastníctva, predaja, kúpy a prenájmu nehnuteľností. Právna poradňa neposkytuje konkrétne právne služby, rieši problémy obecne.

Odpovede na otázky v rámci právnej poradne zabezpečuje advokátska kancelária Legality, s.r.o.

Najnovšie odpovede
Užitočné linky
Kataster portál

Portál umožňujúci prístup k údajom katastra nehnuteľností bez nutnosti návštevy príslušnej správy katastra.

Štátny fond rozvoja bývania

Stránka ústredného orgánu štátnej správy pre geodéziu, kartografiu a kataster nehnuteľností.

Úrad geodézie, kartografie a katastra SR

Info o poskytovaní štátnej podpory rozvoja bývania z prostriedkov Štátneho fondu rozvoja bývania.